Bosch kļūst par ikdienas veselības aprūpes daļu

14.11.2016 | Bosch Group

• Bosch Healthcare Solutions GmbH piedāvā klientiem savienotus produktus un pakalpojumus, apvienojot veselības aprūpi un medicīnas tehnoloģijas
  • Pasaulē pirmā elpas analīzes ierīce, kas uzlabo astmas slimnieku dzīves kvalitāti
  • Risinājumu pamatā ir Bosch galvenās kompetences: sensoru tehnoloģija, programmatūra un pakalpojumi.

Vaiblingene (Waiblingen), Vācija, – aptuveni 330 miljoniem cilvēku visā pasaulē jeb vienam no 20 ir astma. Tagad, lai efektīvāk palīdzētu šiem cilvēkiem tiks piedāvāta Bosch Healthcare Solutions GmbH radīta tehnoloģija, kas parādīsies tirgū Vivatmo me. Tā ir pirmā elpas analīzes ierīce, kas astmas slimniekiem viņu pašu mājās ļauj ērti izmērīt elpceļu iekaisuma pakāpi. Tas nozīmē, ka viņi var rūpīgi uzraudzīt savu stāvokli – līdzīgi kā diabēta slimnieki kontrolē cukura līmeni asinīs. Izmantojot Vivatmo lietotni, cilvēki var saglabāt datus un koplietot tos ar savu ārstējošo ārstu, kurš analizējot saņemto informāciju un izmaiņas, ja tādas būs, var precīzāk pielāgot ārstēšanu atbilstoši katra pacienta prasībām.

Jauns uzņēmums veselības aprūpes risinājumiem

Izveidojot jauno Bosch Healthcare Solutions GmbH meitasuzņēmumu, pakalpojumu un tehnoloģiju piegādātāja mērķis ir iekļūt augošajā medicīnisko tehnoloģiju tirgū. 2015. gadā šā tirgus vērtība bija aptuveni 350 miljardi eiro un gada pieaugums aptuveni trīs procenti. "Lietu internetu mēs uzskatām par paradigmas maiņu. Tas ne tikai ietekmē mūsu ikdienas dzīvi, bet arī uz visiem laikiem mainīs veselības aprūpes būtību," saka Dr. Folkmārs Denners (Volkmar Denner), Robert Bosch GmbH valdes priekšsēdētājs. "Mēs vēlamies izmantot savienojamības tehnoloģisko potenciālu, lai dotu svarīgu ieguldījumu veselības aprūpes uzlabošanā, tādējādi uzlabojot arī dzīves kvalitāti miljoniem cilvēku. Bosch risinājumi kļūs par ikdienas veselības aprūpes daļu."

Veselības aprūpes risinājumu pamatā būs galvenās kompetences

Bosch Healthcare Solutions izstrādā un izplata produktus un pakalpojumus, kas palīdz uzlabot veselību. Uzņēmuma galvenajā mītnē Vaiblingenē pašlaik strādā vairāk nekā 80 darbinieku, un tā arī ir vieta, kur ir izstrādāta ierīce Vivatmo. Bosch Healthcare Solutions izstrādājumu klāsta pamatā lielā mērā ir Bosch uzņēmumu grupas galvenās kompetences: sensori, kas saņem datus, programmatūra, kas datus novērtē, un pakalpojumi, kuru pamatā ir šo datu analīze. Visu produktu izstrādē bagātīgu pieredzi sniedz spēcīgi partneri: Bosch korporatīvais sektors pētniecībai un progresīvajām inženierzinātnēm nodrošina zinātnisko pamatu jaunu produktu izstrādei, bet Robert Bosch slimnīca Štutgartē atbalsta jauno veselības aprūpes risinājumu izstrādi un testēšanu. "Bosch Healthcare Solutions priekšrocības ir Bosch uzņēmumu grupas nepārspējamā tīkla kompetence un pieredze. Veiksmīgā pētnieku, izstrādātāju un dinamiskas komandas kombinācija nodrošināja, ka mūsu pirmos produktus ļoti īsā laikā varējām izstrādāt no sākotnējās idejas līdz to gatavībai palaišanai tirgū," saka Marks Meiers (Marc Meier), Bosch Healthcare Solutions GmbH prezidents.

Papildus Vivatmo Bosch Healthcare Solutions GmbH piedāvās klientiem arī citus savienotos produktus un pakalpojumus veselības aprūpes un medicīnas tehnoloģiju nozarē. Viens no tiem ir jaunā Vivatar lietotne, kas darbojas kā virtuālais palīgs cilvēkiem, kuri vieni paši dodas pastaigās. Ārkārtas situācijā pa rokai ir līdzeklis, lai nepieciešamības gadījumā vērstos pēc palīdzības.

Produktu klāstā ir arī funkcionālās daļas no augstas izturības keramikas, kuras izgatavo Bosch ražotnē Blaihahā (Blaichach), Vācijā: tās ir īpaši stabilas un izturīgas un tiek izmantotas, piemēram, ķirurģisko instrumentu ražošanā. Šajā jomā Bosch Healthcare Solutions priekšrocība ir tā mātesuzņēmuma ražošanas pieredze: Bosch ir gandrīz 100 gadu pieredze automobiļu nozarē īpaši smalku keramikas detaļu ražošanā.

Bosch Group ir pasaulē vadošais tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzējs. Visā pasaulē tajā strādā apmēram 400 500 darbinieki (2017. gada 31. decembra dati). Uzņēmuma pārdošanas apjomi 2017. gadā sasniedza 78 miljardus eiro. Tā darbība norisinās četrās biznesa jomās: mobilitātes risinājumi, industriālās tehnoloģijas, plaša patēriņa preces un enerģijas un celtniecības tehnoloģijas. Bosch ir vadošā IoT kompānija, kas piedāvā inovatīvus viedo māju, viedo pilsētu, savienotās mobilitātes un savienotās industrijas risinājumus. Izmantojot savas sensoru tehnoloģijas, programmatūras un pakalpojumu kompetenci, kā arī IoT mākoni, tā klientiem sniedz savienotus starpdomēnu risinājumus no viena piegādātāja. Bosch Group stratēģiskais mērķis ir piedāvāt inovācijas savienotai dzīvei. Bosch uzlabo dzīves kvalitāti visā pasaulē ar inovatīviem produktiem un pakalpojumiem. Īsumā - Bosch izstrādāto tehnoloģiju sauklis: "Tehnika dzīvei". Bosch Group ietilpst Robert Bosch GmbH ar aptuveni 440 filiālēm un reģionālajiem uzņēmumiem apmēram 60 valstīs. Ieskaitot tirdzniecības un pakalpojumu partnerus, Bosch globālais ražošanas un tirdzniecības tīkls aptver gandrīz katru pasaules valsti. Kompānijas turpmākās izaugsmes pamats ir tās inovatīvās spējas. 125 vietās visā pasaulē ar izpēti un izstrādi nodarbojas apmēram 62 500 Bosch līdzstrādnieku.