Bosch 130 gadi - veiksmes stāsts

15.11.2016 | Bosch Grupa | Korporatīvās ziņas

• Bosch tiek dibināts 1886. gada 15. novembrī
  • Magneto aizdedze padarīja Bosch par globāla mēroga kompāniju
  • Vēlme mainīties noteica uzņēmuma attīstību

Sākumā tas it nemaz nav veiksmes stāsts. Atvērta 1886. gada, Robert Boša darbnīca no 2 darbiniekiem izauga tikai līdz 15 cilvēkiem 1891. gadā. Šajā pašā gadā uzņēmuma kapitāls bija praktiski izsmelts. Bošam nācās aizņemties gan no bankas, gan no paša mātes, lai viņa dibinātais uzņēmums izdzīvo. 1892. gadā uzņēmums bija uz bankrota sliekšņa. Taču kopš tā brīža daudz kas notika. Šobrīd tas ir pasaules mēroga koncerns nodarbina apmēram 375 000 cilvēkus visā pasaulē un ir kļuvis par vienu no lielākajiem Vācijas uzņēmumiem visā pasaulē. Patiešām veiksmes stāsts.

Lai uzzinātu vaeirāk, lūdzu, apmeklējiet šīs lapas:

Bosch Grupa ir vadošais globālais tehnoloģiju un pakalpojumu piegādātājs. Visā pasaulē tajā ir nodarbināti apmēram 390 000 darbinieku (2016. gada 31. decembra dati). Pēc iepriekšējiem aprēķiniem kompānijas pārdošanas apjoms 2016. gadā bija 73,1 miljardi. Tās darbība norisinās četrās biznesa jomās: mobilitātes risinājumi, industriālās tehnoloģijas, plaša patēriņa preces un enerģijas un celtniecības tehnoloģijas. Bosch ir vadošā IoT kompānija, kas piedāvā inovatīvus viedo māju, viedo pilsētu, savienotās mobilitātes un savienotās industrijas risinājumus. Izmantojot savas sensoru tehnoloģijas, programmatūras un pakalpojumu kompetenci, kā arī IoT mākoni, tā klientiem sniedz savienotus starpdomēnu risinājumus no viena avota. Bosch Grupas stratēģiskais mērķis ir izstrādāt ikdienā lietojamo tehnoloģiju savienojamības risinājumus un ar inovatīviem produktiem un pakalpojumiem uzlabot dzīves kvalitāti visā pasaulē. Īsumā - Bosch izstrādāto tehnoloģiju sauklis: "Tehnika dzīvei". Bosch Grupā ietilps Robert Bosch GmbH ar aptuveni 450 filiālēm un reģionālajiem uzņēmumiem apmēram 60 valstīs. Ieskaitot tirdzniecības un pakalpojumu partnerus, Bosch globālais ražošanas, tehnoloģiju un tirdzniecības tīkls aptver gandrīz katru pasaules valsti. Kompānijas turpmākās izaugsmes pamats ir tās inovatīvās spējas. 120 vietās visā pasaulē ar izpēti un izstrādi nodarbojas 59 000 Bosch darbinieku.