Bosch 130 gadi - veiksmes stāsts

15.11.2016 | Bosch Grupa | Korporatīvās ziņas

• Bosch tiek dibināts 1886. gada 15. novembrī
  • Magneto aizdedze padarīja Bosch par globāla mēroga kompāniju
  • Vēlme mainīties noteica uzņēmuma attīstību

Sākumā tas it nemaz nav veiksmes stāsts. Atvērta 1886. gada, Robert Boša darbnīca no 2 darbiniekiem izauga tikai līdz 15 cilvēkiem 1891. gadā. Šajā pašā gadā uzņēmuma kapitāls bija praktiski izsmelts. Bošam nācās aizņemties gan no bankas, gan no paša mātes, lai viņa dibinātais uzņēmums izdzīvo. 1892. gadā uzņēmums bija uz bankrota sliekšņa. Taču kopš tā brīža daudz kas notika. Šobrīd tas ir pasaules mēroga koncerns nodarbina apmēram 375 000 cilvēkus visā pasaulē un ir kļuvis par vienu no lielākajiem Vācijas uzņēmumiem visā pasaulē. Patiešām veiksmes stāsts.

Lai uzzinātu vaeirāk, lūdzu, apmeklējiet šīs lapas: