Bosch uzsāk automatizētās braukšanas attīstības iniciatīvu Ķīnā

24.04.2017 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

• "Automatizētā braukšana iespējama tikai tad, ja tiek nodrošinātas augstas precizitātes kartes," saka Bosch valdes loceklis Dr. Rolfs Bulanders (Rolf Bulander).
  • Sadarbības līgumi ar AutoNavi, Baidu, un NavInfo par augstas precizitātes karšu nodrošinājumu
  • Sadarbībā ar Ķīnas Baidu interneta grupu Bosch testē automatizētu mašīnu uz Ķīnas ceļiem.
  • 2016. gadā Bosch mobilitātes risinājumi Ķīnā attīstījās ievērojami straujāk nekā tirgus, panākot 23,5% pārdošanas apjomu pieaugumu.
  • Šanhajas autošovā Bosch prezentē savus nākotnes mobilitātes vīzijas risinājumus - pārvietošanās bez spriedzes, satiksmes negadījumiem un izplūdes gāzēm.

Šanhaja. Lai Ķīnā realizētu automatizētu braukšanu, joprojām tiek meklēta vispusīga koncepcija kā radīt augstas precizitātes, aktuālās kartes. Bosch vēlas to mainīt un ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Ķīnas interneta grupu Baidu un karšu nodrošinātājiem AutoNavi un NavInfo. Visi četri partneri kopā strādā pie risinājumiem, kas ļautu tiem karšu izveidošanai un atjaunošanai izmantot automašīnu komplektācijā iekļauto Bosch radaru un video sensoru savākto informāciju. "Automatizēta braukšana nav iespējama bez augstas precizitātes kartēm ne Ķīnā, ne citviet pasaulē," gatavojoties Šanhajas autošovam, stāsta Robert Bosch valdes loceklis un mobilitātes risinājumu biznesa nozares priekšsēdētājs Dr. Rolfs Bulanders. Bosch turpina piekopt atklātu, standartizētu pieeju. Atrašanās vietas noteikšanai, kas automatizētai braukšanai ir vissvarīgākais, automatizētie transportlīdzekļi izmantos Bosch sensoru savāktos datus. Šie dati būs saderīgi ar visu triju partneru karšu datiem. Bosch, AutoNavi, Baidu un NavInfo vēlas prezentēt savu risinājumu vēl līdz šī gada beigām.

74% ķīniešu vēlas drīzu automatizētas braukšanas ieviešanu

Bosch un Baidu interneta grupa pat sper soli tālāk. Uz Jeep Cherokee bāzes tie izveidojuši testa automašīnu, kurai uz Ķīnas automaģistrālēm nodrošināta daļēji automatizēta vadība. Testa automašīna ir aprīkota ar neskaitāmiem Bosch komponentiem. Bez visa cita vēl arī pieci vidusdaļas radari un multifunkcionāla videokamera apkārtējās vides atpazīšanai, kā arī ESP bremzēšanas vadības sistēma un elektroniskais stūres pastiprinātājs. "Automatizēta braukšana uzņēmumam Bosch ir globāla tēma," stāsta Bulanders. "Ķīna mums ir ceturtā testēšanas vieta pēc Vācijas, ASV un Japānas." Kā viens no lielākajiem automobiļu tirgiem un šobrīd aptuveni 28 miljoniem gadā saražotiem transportlīdzekļiem, Ķīna ir arī nozīmīgs automatizētās braukšanas tehnoloģiju noieta tirgus. Ķīnas patērētāji jau šobrīd ir ļoti ieinteresēti šajos inovatīvajos risinājumos. Bosch sešās valstīs veiktajā reprezentatīvajā izpētē 74% aptaujāto ķīniešu izteicās atzinīgi par strauju automatizētās braukšanas ieviešanu savā valstī. Salīdzinājumam: Vācijā tie bija 33% no aptaujātajiem, bet ASV - 31%.

Bosch automatizācija, savienojamība un elektrifikācija Ķīnā piedzīvo izaugsmi

Automatizētā braukšana ir tikai viena no Bosch potenciālās izaugsmes jomām Ķīnā. Šanhajas autošovā uzņēmums prezentē savu koncepcijas pētījumu, kas parāda kā savienojamība spēj pārvērst automašīnu no vienkārša pārvietošanās līdzekļa par vadītāja personīgo asistentu. Moderni displeja instrumenti un lietotāja saskarnes akcentē automatizētās un savienotās braukšanas priekšrocības - nākotnē tie nodrošinās drošu, atslābinātāku autovadīšanu. Bosch ir sagatavojies arī izaugsmei piedziņas tehnoloģiju un elektrifikācijas jomā. Ar pielāgotajām benzīna un dīzeļdegvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmām, sistēmu risinājumiem hibrīdajiem un elektroautomobiļiem un plašo CNG piedziņas bloku moduļu koncepciju, Bosch nodrošina Ķīnas ražotāju atbilstību Ķīnas 6. izmešu standartam.

Bosch mobilitātes risinājumi 2016. gadā apsteidz Ķīnas tirgu

Bosch uzņēmumam Ķīna ir gan ļoti nozīmīgs, gan veiksmīgs tirgus. Ar saviem mobilitātes risinājumiem tehnoloģiju un pakalpojumu piegādātājs 2016. gadā Ķīnā reģistrēja pārdošanas apjomu 66,3 miljardu RMB (9 miljardi EUR) apmērā. Pieaugums ir par 23,5% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Šajā pašā periodā Ķīnas automobiļu tirgus pieauga par 14%. "Mums Ķīna ir un paliek sinonīms izaugsmei. 2016. gadā mobilitātes risinājumu nozarē mēs šeit panācām 20% apgrozījumu," stāsta Bulanders. Pašlaik Bosch mobilitātes risinājumu jomā 21 ražotnē Ķīnā algo vairāk nekā 34 000 līdzstrādnieku. Tostarp vairāk nekā 4600 zīnatnieku strādā pie vietējam tirgum paredzētām inovācijām 12 Bosch tehnoloģiju centros.

Bosch sniegums Šanhajas autošovā 2017

Ar saukli “Smarter mobility” (viedāka mobilitāte) Bosch Šanhajas autošovā, kas norisināsies no 2017. gada 19. līdz 28. aprīlim, demonstrēs koncepciju par to, kā nākotnes automašīnas kļūs par savu vadītāju personīgajiem asistentiem. Tehnoloģiju un pakalpojumu kompānijas stendā 5.1 zālē tiks demonstrēti arī tās nākotnes mobilitātes vīzijas risinājumi - pārvietošanās bez spriedzes, satiksmes negadījumiem un izplūdes gāzēm.