Būtiska tehnoloģija lietu internetam: Bosch veidos jaunu pusvadītāju ražotni Drēzdenē, Vācijā

30.06.2017 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

Miljards eiro investīcijas 12 collu tehnoloģijā

Štutgarte un Drēzdene, Vācija – turpinot investīciju kursu Vācijā, Bosch gatavojas Drēzdenē celt pusvadītāju plākšņu ražotni. Lai apmierinātu pieaugošo lietu interneta (IoT) un mobilo lietotņu vajadzības, jaunajā uzņēmumā paredzēts ražot mikroshēmas uz 12 collu pusvadītāju plākšņu bāzes. Augsto tehnoloģiju rūpnīcas celtniecību plānots pabeigt līdz 2019. gada beigām. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas ražošana visticamāk tiks uzsākta 2021. gada beigās. Kopējās investīcijas ražotnē būs ap vienu miljardu eiro.

"Jaunā pusvadītāju plākšņu ražotne ir lielākais vienreizējais ieguldījums vairāk par 130 gadu ilgajā Bosch vēsturē," stāsta dr. Folkmars Denners (Volkmar Denner), Robert Bosch GmbH valdes priekšsēdētājs.

Drēzdenē tiks radītas vairāk kā 700 jaunas darbavietas. "Pusvadītāji ir elektronisko sistēmu pamatelements. Pieaugot savienojamībai un automatizācijai, to pielietojuma jomas aizvien vairāk paplašinās. Paplašinot mūsu pusvadītāju ražošanas jaudu, mēs sagatavojam drošu pamatu nākotnei un konkurētspējai," stāsta Denners. Atsaucoties uz PricewaterhouseCoopers pētījumu, globālā pusvadītāju tīkla pieaugums līdz 2019. gadam tiek prognozēts virs 5 procentiem gadā, īpaši spēcīgu attīstību prognozējot mobilitātes un IoT tirgus segmentā.

Lasīt vairāk www.bosch-media.com