Bosch un Daimler demonstrē bezvadītāja automašīnas novietošanu stāvvietā reālos apstākļos

25.07.2017 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

Pasaules pirmizrāde Mercedes-Benz muzeja daudzstāvu stāvlaukumā

• Automatizēts, viedtālruņa nodrošināts pakalpojums automašīnas novietošanai stāvvietā kā izmēģinājuma projekts tika uzsākts Mercedes-Benz muzeja daudzstāvu stāvlaukumā.

• Bosch nodrošina infrastruktūru; Daimler – automobiļu tehnoloģiju.

• Bezvadītāja automašīnas novietošana stāvvietā ekonomē laiku un mazina stresu.

Štutgarte, Vācija – manuāla novietošana stāvvietā nu ir pagātne. Mercedes-Benz Štutgartes muzeja daudzstāvu stāvlaukumā Bosch un Daimler ir padarījušas par realitāti automašīnu automatizēto novietošanu stāvvietā. Ar viedtālruņa palīdzību autovadītāji tagad var automātiski novietot automašīnu tiem piešķirtajās vietās, nesekojot automašīnas manevriem. Automatizētā novietošana stāvvietā ir nozīmīgs pavērsiens ceļā uz autonomu braukšanu. Eksperimentālais risinājums Mercedes-Benz muzeja daudzstāvu stāvlaukumā ir pasaulē pirmais infrastruktūras nodrošināts pilnīgi automatizētas automašīnas novietošanas stāvvietā risinājums reālos apstākļos (ar un bez vadītāja pie stūres). Jau no 2018. gada sākuma apmeklētāji paši varēs izbaudīt ērto pakalpojumu muzeja stāvlaukumā un ieekonomēt laiku, kas citkārt būtu jāvelta automašīnas novietošanai.

"Autonomā braukšana ienāks mūsu ikdienā ātrāk, nekā daudzi to spēj iedomāties. Bezvadītāja automašīnas novietošana muzeja stāvlaukumā izteiksmīgi demonstrē, cik progresīva šī tehnoloģija ir jau šobrīd," teica Dr. Mihaels Hafners (Dr. Michael Hafner), Mercedes Benz Cars automatizētās braukšanas un aktīvās drošības nodaļas vadītājs. "Intelektiskās daudzstāvu stāvlaukuma infrastruktūras izmantošana un tās savienojamība ar transportlīdzekļiem ir ļāvusi mums padarīt bezvadītāja automašīnas novietošanu par realitāti daudz ātrāk, nekā cerēts," teica Gerhards Staigers (Gerhard Steiger), Bosch Šasiju sistēmu kontroles nodaļas prezidents.