Tallinas digitālais samits: Nokia un Bosch datu ātrgaitas maģistrāle nākotnes rūpnīcām

02.10.2017 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

No 2019. gada jaunais 5G standarts mobilo datu pārraidē nozīmēs desmitkārtīgu paātrinājumu

Štutgarte /Tallina – iekārtu komunikācija reāllaikā: Eiropas Digitālajā samitā Tallinā, Igaunijā, Bosch un Nokia demonstrē gaidāmā 5G sakaru standarta apvienošanu ar koncepcijas "Industry 4.0" risinājumiem. 5G palielina šobrīd mobilajos sakaru tīklos iespējamo pārraides ātrumu līdz vairāk par desmit gigabaitiem sekundē. Turklāt standarts uzlabo arī reāllaika sniegumu un, jo īpaši, drošu datu pārraidi. Šie abi kritēriji ir galvenie priekšnoteikumi simtiem miljardu viedo izpildmehānismu un sensoru bezvadu savienošanai rūpnīcās un ražošanas līnijās, kā arī ražošanas procesā ģenerēto milzīgo datu apjomu apstrādei. Vienlaikus, īpaši ātra datu pārraide ir galvenais priekšnoteikums uzņēmumiem Eiropā un visā pasaulē. "Industry 4.0 nezina robežas," saka Dr. Stefans Asmans (Stefan Assmann), atbildīgais par saistītajām nozarēm Bosch uzņēmumā.

"Strādājot kopā ar Nokia, mēs jau pētām iespējas, ko 5G platjosla sniegs nākotnes rūpnīcai," saka Rolfs Najorks (Rolf Najork), Bosch Rexroth AG prezidents. Pilnīgā Bosch īpašumā esošā filiāle, kura specializējas piedziņas un vadības tehnoloģiju izstrādē, sadarbībā ar Bosch korporatīvās izpētes nodaļu un Nokia izstrādāja demonstrācijas modeli.

"5G būs galvenais koncepcijas Industry 4.0 veicinātājs. Tā ir pirmā bezvadu tehnoloģija, kas var papildināt kabeļu līniju visu veidu rūpnieciskai izmantošanai, nodrošinot maksimālu pielāgojamību ražošanā, izmaksu samazinājumu un drošākas darba vides radīšanu. Kopā ar mūsu partneri Bosch, mēs pētām tās jaunās iespējas, ko 5G var sniegt Ceturtajai industriālajai revolūcijai," stāsta Hanu Nikurautio (Hannu Nikurautio), 5G tehnoloģijas un tirgus izpētes vadītājs uzņēmumā Nokia.