Bosch ievērojami palielina pārdošanas apjomus un peļņu

01.02.2018 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

2017 – veiksmīgs uzņēmējdarbības gads

• Pārdošanas apjoms pieaug līdz aptuveni 78 miljardiem eiro
  • Pamatdarbības peļņa sasniedz 5,3 miljardus eiro
  • Mobilitātes risinājumu nozare aug ātrāk nekā autobūves sektors
  • Jaunajā "Rūpniecība 4.0" struktūrvienībā strādā 500 darbinieku
  • Virkne risinājumu viedai lauksaimniecībai un viedām pilsētām
  • Bosch izpilddirektors Denners: “Mēs laicīgi apzinājāmies savienojamības potenciālu un tagad to realizējam veiksmīgā uzņēmējdarbībā.”

Štutgarte un Ludvigsburga, Vācija. 2017. gadā Bosch panāca ievērojamu pārdošanas apjomu pieaugumu 6,7 procentu apmērā. Saskaņā ar provizoriskiem datiem tehnoloģiju un pakalpojumu piegādātāja pārdošanas apjoms pagājušajā gadā sasniedza 78 miljardus eiro. Ņemot vērā valūtas kursa izlīdzināšanu, tas ir 8,3 procentu pieaugums. Pārdošanas rezultātus apmēram 1,2 miljardu eiro apmērā negatīvi ietekmēja valūtas kursa svārstības. "Mēs pārsniedzām savas izaugsmes prognozes un turpinājām uzlabot rentabilitāti. 2017. gadā mūsu pārdošanas apjoms bija lielāks nekā jebkad agrāk," tā Ludvigsburgā, Vācija, organizētajā provizorisko datu preses brīfingā atzina dr. Folkmars Denners (Volkmar Denner), Robert Bosch GmbH valdes priekšsēdētājs. Pateicoties novatoriskajām prasmēm un stratēģijai, kas vērsta uz savienojamību, uzņēmums turpina augt.

Kā paskaidroja Denners: "Mēs laicīgi apzinājāmies savienojamības potenciālu un tagad to realizējam veiksmīgā uzņēmējdarbībā." Pamatdarbības peļņa pirms procentu maksājumiem un nodokļiem (EBIT) 2017. gadā palielinājās aptuveni līdz 5,3 miljardiem eiro. Tas atbilst EBIT pamatdarbības peļņas daļai 6,8 procentu apmērā. Kā paskaidroja finanšu direktors un valdes priekšsēdētāja vietnieks profesors Stefans Asenkeršbaumers (Stefan Asenkerschbaumer): "Bosch pamatdarbības panākumi finansē mūsu centienus kļūt par vadošo lietu interneta tehnoloģiju un mobilitātes risinājumu piegādātāju". Raugoties nākotnē, uzņēmumam ir daudz iespēju ieviest savienojamību citās jomās, piemēram, rūpnīcās, ēkās un pilsētās, kā arī darboties mobilitātes pārveidošanā. Denners arī uzsvēra, cik svarīgi ir pārveidot korporatīvo kultūru digitālo izmaiņu ietekmē.

Bosch Group ir pasaulē vadošais tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzējs. Visā pasaulē tajā strādā apmēram 400 500 darbinieki (2017. gada 31. decembra dati). Uzņēmuma pārdošanas apjomi 2017. gadā sasniedza 78 miljardus eiro. Tā darbība norisinās četrās biznesa jomās: mobilitātes risinājumi, industriālās tehnoloģijas, plaša patēriņa preces un enerģijas un celtniecības tehnoloģijas. Bosch ir vadošā IoT kompānija, kas piedāvā inovatīvus viedo māju, viedo pilsētu, savienotās mobilitātes un savienotās industrijas risinājumus. Izmantojot savas sensoru tehnoloģijas, programmatūras un pakalpojumu kompetenci, kā arī IoT mākoni, tā klientiem sniedz savienotus starpdomēnu risinājumus no viena piegādātāja. Bosch Group stratēģiskais mērķis ir piedāvāt inovācijas savienotai dzīvei. Bosch uzlabo dzīves kvalitāti visā pasaulē ar inovatīviem produktiem un pakalpojumiem. Īsumā - Bosch izstrādāto tehnoloģiju sauklis: "Tehnika dzīvei". Bosch Group ietilpst Robert Bosch GmbH ar aptuveni 440 filiālēm un reģionālajiem uzņēmumiem apmēram 60 valstīs. Ieskaitot tirdzniecības un pakalpojumu partnerus, Bosch globālais ražošanas un tirdzniecības tīkls aptver gandrīz katru pasaules valsti. Kompānijas turpmākās izaugsmes pamats ir tās inovatīvās spējas. 125 vietās visā pasaulē ar izpēti un izstrādi nodarbojas apmēram 62 500 Bosch līdzstrādnieku.