Bosch ConnectedWorld lietiskā interneta (LI) konference Berlīnē: Viss lietiskais internets vienkopus – Bosch laiž klajā mākoni saviem LI pakalpojumiem

11.03.2016 | Bosch Group | Korporatīvās ziņas

• Bosch izpilddirektors Denners: „Bosch LI mākonis ir ievērojams sasniegums.”
  • Galvenās īpašības – privātums un datu drošība.
  • Bosch LI mākonis stiprina Vācijas inovāciju garu.
  • Programmatūras lietpratība un IT infrastruktūra ir būtiskas konkurences priekšrocības.

Berlīne (Berlin) un Štutgarte (Stuttgart). Bosch laiž klajā pats savu interneta pakalpojumu mākoni. Bosch LI mākonī starptautiskie tehnoloģiju pakalpojumu piegādātāji var izmantot dažādas lietotnes, lai nodrošinātu vienotu mobilitāti, nozares, ēkas un uzņēmumus. Pirmais mākonis atrodas Vācijā. „No šodienas piedāvājam visas vienotas pasaules priekšrocības vienkopus. Bosch LI mākonis bija pēdējais trūkstošais puzles gabaliņš mūsu programmatūras lietpratībā. Tagad esam savienojamības un lietiskā interneta pilnpakalpojumu sniedzējs,” trešdien Bosch ConnectedWorld konferencē Berlīnē norādīja Bosch izpilddirektors Folkmārs Denners (Volkmar Denner). Bosch ir vienīgais uzņēmums pasaulē, kas aktīvi darbojas visos trīs lietiskā interneta līmeņos. Bosch Group piedāvā galvenās tehnoloģijas, kas nodrošina savienojamību, piemēram, sensorus un programmatūru, kā arī uz to pamata izstrādā jaunus pakalpojumus. „Būtisks vienotu risinājumu panākumu faktors ir to mērogojamība. Uzņēmējdarbības modeļiem nepieciešamības gadījumā jāspēj strauji attīstīties. Bosch LI mākonis nodrošina mums nepieciešamo infrastruktūru. Mēs to uzskatām par ievērojamu Bosch sasniegumu,” atzina Denners, kurš Bosch valdē atbildīgs arī par izpēti un progresīvo inženierzinātni. Bosch LI mākonī apkopota tehniskā infrastruktūra un platformu un programmatūru piedāvājumi. Sākumā tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzēji varēs to izmantot iekšējiem risinājumiem, bet no 2017. gada tas būs pieejams arī kā pakalpojums citiem uzņēmumiem.

Mākonis atrodas Vācijā

Denners uzsvēra, ka mākoņa izvietošana Vācijā bija apzināts lēmums. „Daudzi uzņēmumi un patērētāji saka, ka neizmanto mākoņu tehnoloģijas un savienojamības risinājumus drošības apsvērumu dēļ. Bosch LI mākonis ir risinājums šīm bažām.” Bosch pārvalda savu LI mākoni no skaitļošanas centra netālu no Štutgartes. Denners skaidro: „Patērētāji vēlas zināt, ka viņu dati ir drošībā un tiek aizsargāti, tādēļ klientiem vienmēr piedāvājam augstākā līmeņa drošību.” Par juridisko pamatu ņemti Vācijā un Eiropā spēkā esošie datu drošības noteikumi.

Vienotas pasaules smadzenes – Bosch LI komplekts

Bosch LI mākoņa programmatūras pamatā ir uzņēmuma LI komplekts. Tas identificē tīmekļa objektus, veic datu apmaiņu un nodrošina visdažādākos pakalpojumus un uzņēmējdarbības modeļus. Lielo datu pārvaldība ļauj analizēt ļoti lielus datu apjomus. „Bosch LI komplekts ir vienotas pasaules smadzenes. Tas nodrošina visas nepieciešamās funkcijas ierīču, lietotāju un uzņēmumu savienošanai,” saka Denners. Bosch LI komplektā var uzglabāt automātisko lēmumu nosacījumus, piemēram, kad ziņot par nolietojuma pazīmēm un veikt iekārtu profilaktisko apkopi. Bosch un tā klienti jau īsteno daudzus risinājumus un projektus, kas izvietoti šajā platformā. Bosch LI mākonis šobrīd savieno vairāk nekā piecus miljonus ierīču un iekārtu.

Bosch LI lietpratība vienotai pasaulei

Uzrunājot konferences 800 delegātus, Denners uzsvēra, ka šīs digitālās pārmaiņas nevajadzētu uztvert kā draudu. „Digitālās pārmaiņas un pieaugošā savienojamība sniedz mums neizmērojamas iespējas.” Tas it īpaši sniedz iespēju uzņēmumiem ar spēcīgu rūpniecisko pamatu un izcilu tehniskā nodrošinājuma lietpratību ne tikai attīstīt savus tradicionālos uzņēmumus, bet arī apgūt pavisam jaunas jomas. „Galvenie tā priekšnosacījumi ir iekšējās programmatūras un IT lietpratība. Bosch jau daudzus gadus attīsta šos aspektus.”

Daudz dažādu iespēju un uzņēmējdarbības modeļu

Uzņēmums jau ir attīstījis neskaitāmus vienotas pasaules produktus un risinājumus. Piemēram, Bosch gudro māju sistēma var pavēstīt lietotājiem aktuālo mājas temperatūru un ļauj mainīt iestatījumus, vēl esot ceļā uz mājām. Kāds cits Bosch LI mākonī izvietots risinājums ir paredzēts siltumapgādes tehniķiem. Tas ļauj viņiem attāli piekļūt pilnvarotām Bosch apsildes sistēmām, lai avārijas gadījumā novērstu problēmas. Tas nozīmē, ka jau pirmajā – un tagad arī vienīgajā – apkopes vizītē viņi var paņemt līdzi visas nepieciešamās rezerves daļas. Līdz ar to klientiem būs zemākas apkopes izmaksas.

Bosch LI mākonī ienāk arī dati no sensoriem sparģeļu laukos. Zinot, kāda tieši ir zemes temperatūra, lauksaimnieki var gūt labāku ražu un peļņu. Bosch LI mākonis veido arī tiešsaistes karti ar brīvajām vietām stāvparkos visā Štutgartes pasažieru pārvadājumu dzelzceļu tīklā. Sensori nosaka, kuras stāvvietas ir brīvas, un nosūta šo informāciju uz mākoni. Tur tā tiek pievienota reāllaika kartei, ko lietotāji var apskatīt savos viedtālruņos. Vēl viens piemērs ir stāvvietu rezervēšanas pakalpojums kravas automobiļu vadītājiem. Meklējot stāvvietu, kur atpūsties, automobilis nosūta atrašanās vietu uz Bosch LI mākoni. Tas rezervē netālu esošu brīvu stāvvietu un informē par to vadītāju. „Šie piemēri pierāda, ka inteliģenti vienotas ierīces apvienojumā ar mūsu LI mākoņa pakalpojumiem ir veiksmīgu LI uzņēmējdarbības modeļu pamatā. Vienoti risinājumi uzlabo cilvēku dzīves kvalitāti un ļauj taupīt dabas resursus,” sacīja Denners.

Pamatinformācija.

Mākoņskaitļošana

Izmantojot mākoņskaitļošanu, dati un programmas vairs netiek uzglabāti mājas vai biroju datoros, bet gan mākoņskaitļošanas centros. Centra operators ir atbildīgs par drošību un pārvaldīšanu un nodrošina nepieciešamo skaitļošanas kapacitāti, programmas, datu drošību un rezerves kopijas. Tas ļauj klientiem izvairīties no daudzu dārgu un laikietilpīgu darbību veikšanas. Mākoņu tehnoloģijas un platformas nodrošina ātru un vienkāršu lietotņu mērogojamību.

Bosch ConnectedWorld – nozaru tikšanās vieta īstenošanas pasākumu apspriešanai

Bosch ConnectedWorld ir ikgadēja lietiskā interneta konference. Šogad aptuveni 800 starptautisku ekspertu tikās Berlīnē, lai runātu par aktuālajām piemērošanas jomām un jauniem uzņēmējdarbības modeļiem. Ar veiksmīgiem piemēriem konference demonstrēja, kā lietiskā interneta vīzija ir kļuvusi par realitāti.

Bosch Group ir pasaulē vadošais tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzējs. Visā pasaulē tajā strādā apmēram 400 500 darbinieki (2017. gada 31. decembra dati). Uzņēmuma pārdošanas apjomi 2017. gadā sasniedza 78 miljardus eiro. Tā darbība norisinās četrās biznesa jomās: mobilitātes risinājumi, industriālās tehnoloģijas, plaša patēriņa preces un enerģijas un celtniecības tehnoloģijas. Bosch ir vadošā IoT kompānija, kas piedāvā inovatīvus viedo māju, viedo pilsētu, savienotās mobilitātes un savienotās industrijas risinājumus. Izmantojot savas sensoru tehnoloģijas, programmatūras un pakalpojumu kompetenci, kā arī IoT mākoni, tā klientiem sniedz savienotus starpdomēnu risinājumus no viena piegādātāja. Bosch Group stratēģiskais mērķis ir piedāvāt inovācijas savienotai dzīvei. Bosch uzlabo dzīves kvalitāti visā pasaulē ar inovatīviem produktiem un pakalpojumiem. Īsumā - Bosch izstrādāto tehnoloģiju sauklis: "Tehnika dzīvei". Bosch Group ietilpst Robert Bosch GmbH ar aptuveni 440 filiālēm un reģionālajiem uzņēmumiem apmēram 60 valstīs. Ieskaitot tirdzniecības un pakalpojumu partnerus, Bosch globālais ražošanas un tirdzniecības tīkls aptver gandrīz katru pasaules valsti. Kompānijas turpmākās izaugsmes pamats ir tās inovatīvās spējas. 125 vietās visā pasaulē ar izpēti un izstrādi nodarbojas apmēram 62 500 Bosch līdzstrādnieku.